Katrs otrais pāris

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 1h 17m

“Torīt neviens no mums vēl nezināja, ka jau vakarā izšķirsimies. Tomēr pilnīgi neplānoti pienāca brīdis, kad tas likās pašsaprotami.” Trīs pāri, seši bijušie partneri – katram savas atmiņas par šķiršanos. Viņi joprojām uztur cieņpilnas attiecības savu bērnu dēļ. Ziemassvētku vakariņas kopā ar agrāko ģimeni; tikšanās priekšnamā, kad bērni dodas uz nākamās nedēļas mājām; rokasspiediens ar bijušās sievas jauno mīlestību.
Visā Rietumu pasaulē teju katra otrā laulība beidzas ar šķiršanos. Pat ja ar jums tas nekad nav noticis, tas ir noticis ar kādu jums līdzās; varbūt šķiršanās ir jūsu dzīvē klātesošas bailes vai, iespējams, tā ir cerība.

Pēdējo 50 gadu laikā Eiropā vērojama laulību skaita samazināšanās un šķirto laulību pieaugums. Eiropas Savienībā šajā ziņā pastāv reģionālas atšķirības, un ziemeļu reģionos, tai skaitā Baltijas valstīs, šķiršanās statistika ir augstāka nekā dienvidu dalībvalstīs. Latvijā vēsturiski šķirto laulību skaits bijis salīdzinoši augsts. 2016. gadā Latvijā uz 1000 noslēgtām laulībām 466 tika šķirtas.

Rež. Mia Halme, SAHADOK

_____________________________

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes cena EUR 2,–
Skolēni, studenti un pensionāri filmas var noskatīties bez maksas, pirms seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātra GAISMA / 3DCINEMA kasē.
www.3dcinema.lv

Pirmizrāde: 00/00/00
Gads: 2016
Kompānija: SAHADOK
Izplatītājs: Nacionālais Kino Centrs
Mājas lapa: Filmas lapa