Manhetenas īsfilmu festivāls 2016

Īsfilmas | 2D
Filmas garums: 2h 15m

Tikai viens seanss - 2016.gada Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla skate. Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2016. gada programmas skate Latvijā un visā pasaulē norisināsies no 23. septembra līdz 2. oktobrim. Valmierā festivāla programmu varēs noskatīties kinoteātrī “Gaisma” – 2. oktobrī plkst. 17:15. Pirms seansa skatītājus gaida tikšanās ar festivāla organizētāju Latvijā – režisoru Staņislavu Tokalovu. Staņislavs dalīsies pieredzē par to, kā izveidot savu pirmo filmu. S. Tokalovs ir Lielā Kristapa balvas ieguvējs par savu īsfilmu “Mazliet ilgāk”, šopavasar notika viņa debijas dokumentālās filmas primizrāde, 17.novembrī gaidāma debijas spēlfilmas “Tas, ko viņi neredz” pasaules pirmizrāde.

Manhattan Short Film Festival programmā šogad ir iekļautas filmas no Francijas, Norvēģijas, Vācijas, ASV, Krievijas, Holandes, Lielbritānijas un Austrālijas. Festivāla 2016.gada treileri var noskatīties šeit: https://www.youtube.com/watch?v=7Z0LucD_JMU
Manhattan Short ir skatītāju festivāls - katrs skatītājs saņems anketu, lai nobalsotu par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Balsis tiks nosūtītas uz galveno biroju Ņujorkā, un 3.oktobrī tiks paziņoti uzvarētāji.
Kuru filmu izvēlēsies skatītāji? Franču īsfilmu par pasaules galu Sci-Fi žanrā vai biroja šausmeni par mūsdienu vilkača dzīvi? Dīvainu 50. gadu Holivudas mīlas stāstu vai austrāliešu animāciju par pašizpausmes brīvību? Režisoru meistarība, talantīgi scenāriji, stāstu universālums vieno 10 filmas finālistes.
Daudzas šīgada filmas jau ir prestižu starptautisku festivālu: Berlīnes kinofestivāla, “Sundance”, Toronto starptautiskā kinofestivāla, “Traibeka” laureātes un dalībnieces. Bet pagājušā gada Manhattan Short laureāts – Čīles režisora Gabriela OsorioVargasa filma “Lāča stāsts” (Bear Story) ieguva Oskara zelta statueti.

Šogad Manhattan Short rīkotāji saņēma 844 pieteikumus no 52 valstīm. No šīm filmām tika atlasītas 10 finālistes, ko izrādīs vairāk nekā 800 seansos visā pasaulē. Ar izteiksmīgu saukli “Viena nedēļa. Viena pasaule. Viens festivāls” programmas skates vienlaicīgi notiks Ņujorkā un Madridē, Prāgā un Losandželosā un, protams, Rīgā, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Siguldā un citās Latvijas un pasaules pilsētās, kad vairāk nekā 100 000 skatītāju vērtēs filmas finālistes. Latvijā Manhattan Short notiek jau piekto gadu.
Pasākumu atbalsta ASV vēstniecība Latvijā un Rīgas dome.
Informatīvais atbalsts: rigathisweek.lv.

2016. gada Manhattan Short filmas finālistes:

“Tunelis” (“The Tunnel”)
Režisors Andre Overdals (André Øvredal), Norvēģija, 12:35
Ģimene atgriežas no ceļojuma pārapdzīvotā nākotnes pilsētā un iekļūst ceļa sastrēgumā, kura iemesls ir noslēpumains valdības izveidots tunelis, kas var kļūt liktenīgs.
Treileris: https://vimeo.com/157429417

“Bravo vīrs” (“Bravoman”)
Režisors, scenārists, producents: Evelina Barsegiana, Krievija, 18:25
Andrejs, tērpies smokingā, katru vakaru sauc “bravo!” teātros – par naudu viņš uzkurinās skatītājus jebkurā izrādē. “Darba” ietekmē Andrejs kļūst par ciniķi, kamēr nesatiek sievieti, kura dievina teātri un nekautrējas no pārdzīvojuma pat raudāt.
Treileris:https://www.youtube.com/watch?v=TCj2mrYhh5E

“Salauztie” (https://www.youtube.com/watch?v=TCj2mrYhh5E)
Režisori un animatori: Folkers Šlehts (Volker Schlecht) un Aleksandrs Lals (Alexander Lahl), Vācija, 7:00
Dokumentāla animācija par notikumiem sieviešu cietumā Austrumvācijā, bijušajā VDR.
Treileris:https://vimeo.com/153340539

“Ellu paaugstinās amatā?” (Ella Gets a Promotion?)
Režisori: Ričards Diazs (Richard Diaz) un Maiks Puzateri (Mike Pusateri), ASV, 9:00
Talantīga un kompānijai uzticīga darbiniece beidzot saņem pelnītu paaugstinājumu, bet jaunajam amatam ir medaļas otra puse.
Treileris: https://www.youtube.com/watch?v=62iaY7rD1PI

“Turies!” (Hold On)
Režisors: Šarlota Skote - Vilsone (Charlotte Scott - Wilson), Holande, 20:00
Jaunai, talantīgai čellistei sākas skatuves drudzis pēc tam, kad nozīmīgas uzstāšanās laikā viņas instrumentam pārtrūkst stīga.
Treileris: https://vimeo.com/177460832

“Virsstundu darbs” (Overtime)
Režisors: Kreigs D. Fosters (Craig D.Foster), Austrālija, 9:00
Izpalīdzīgs finansu kompānijas menedžeris nespēj atteikties no virsstundu darba, lai arī zin, ka pēc tumsas iestāšanās viņam nav vēlams tur uzturēties.
Treileris: https://vimeo.com/164392779

“Karuselis” (Carousel)
Režisors: Kals Vabers (Kal Waber)
Kad pieaudzis vīrietis grib pamācīt pusaudzi dzīves gudrībās, viņam jāatceras, ka reakcija var būt visai negaidīta.

“Gorilla”
Režisors: Tibo Pinsārs (Tibo Pinsard), Francij

Pirmizrāde: 02/10/16
Gads: 2016
Kompānija: Manhattan Short
Izplatītājs: Persona Films, SIA
Mājas lapa: Filmas lapa