Baltijas jūras dokumentālo filmu programma 2016 - ĀRPUS LABA UN ĻAUNA

Dokumentālo filmu forums | 2D
Filmas garums: 0h 01m

Nacionālais Kino centrs un Baltic Sea Forum for Documentaries savā 20. pastāvēšanas gadā no 7.–9. septembrim piedāvā filmu programmu ĀRPUS LABA UN ĻAUNA. Tajā iekļautas četras filmas, kas ieguvušas kinokritiķu un skatītāju atzinību pasaulē nozīmīgākajos festivālos.

3DCINEMA/VALMIERA
Rīgas iela 19, Valmiera
tālr. 642 22641, www.3dcinema.lv

TREŠDIENA, 7.SEPTEMBRIS
19:00 DUGMA: POGA (The Button, rež. Pols Refsdāls, Medieoperatørene AS, 58 min, 2016, Norvēģija/Sīrija)

Spilgtu un satricinošu kino pieredzi sagādās programmas atklāšanas šī gada foruma atklāšanas filma – norvēģu režisora Pola Refsdāla intīmais Al Qaeda pašnāvnieku – spridzinātāju portretējums. Vaļsirdīgajās režisora sarunās ar jaunajiem vīriešiem, kas gaida savu kārtu, lai dotos izpildīt misiju, abstraktais termins terorisms iegūst biedējoši personificētus vaibstus.

20:00 KAUJINIEKI NO ZIEMEĻIEM (Warriors from the North, Rež. Nasibs Farahs, Sjērens Stīns Jespersens (Nasib Farah, Søren Steen Jespersen), 59 min., 2014, Dānija/Somālija)

Stāsts par Skandināvijā dzīvojošām musulmaņu ģimenēm un viņu pieredzi, bērniem iesaistoties teroristiskās organizācijās.

CETURTDIENA, 8.SEPTEMBRIS
18:00 MŪSU PĒDĒJAIS TANGO (Our Last Tango), Rež. Germans Krāls (German Kral), 85 min., 2015, Vācija/Argentīna)

Emocionāls un kaislīgs mīlas stāsts par un ap tango. Filmas centrā Argentīnas visu laiku slavenākais tango pāris – Marija Nīves Rēgo (80 g.v.) un Huans Karloss Kopess (83 g.v.). Pirmo reizi satikdamies pusaudžu vecumā savu turpmāko dzīvi abi ir veltījuši temperamentīgajai dejai – gan būdami kvēls mīlas pāris arī dzīvē, gan vēlāk, ceļiem jau šķiroties.

PIEKTDIENA, 9.SEPTEMBRIS
18:00 DONS ŽUANS (Don Juan), Rež. Jeržijs Sladkovskis (Jerzy Sladkowsky), 92 min., 2015, Zviedrija/Somija)

Poļu dokumentālā kino pionieris Jeržijs Sladkovskis savā filmā preparē ar autismu sirgstošā Oļega un viņa mātes Marinas attiecības, izpratni par normālo un anormālo mūsdienu sabiedrībā. Vēloties uzlabot dēla dzīves kvalitāti, kas spētu nodrošināt galveno – sievas un darba atrašanu, Marina pakļauj Oļegu virknei netradicionālu ārstēšanās metožu. Vienā no tām psihoterapeite jāj uz jaunā puiša muguras kā uz zirga, kamēr amatieru teātra pulciņā Oļegs iejūtas Dona Žuana tēlā.

***
Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Skolēniem, studentiem, pensionāriem un kinoprofesionāļiem, uzrādot apliecības, visi seansi būs pieejami bez maksas. Pārējiem interesentiem – biļetes cena būs 2 EUR.

Forumu organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Creative Europe biroju un EDN - European Documentary Network.

Finansiālais atbalsts – Radošās Eiropas birojs Latvijā / Creative Europe Desk LV, Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome un Danish Cultural Institute in Estonia, Latvia and Lithuania.

Informatīvais atbalsts – Delfi.lv, radio Pieci, RadioNABA, Satori, Arterritory.com, Veto Magazine un Jest;.

Pirmizrāde: 07/09/16
Gads: 2016
Kompānija: Nacionālais kino centrs
Izplatītājs: Nacionālais kino centrs