Lupatiņi un draugi (LV)

Animācijas filma | 2D
Filmas garums: 0h 50m

“Lupatiņi un draugi” ir jauna, mākslinieciski augstvērtīga animācijas filmu programma pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem. Programmā iekļautas piecas jaunākās studijas “Atom Art” veidotās “Lupatiņu” sērijas: “Kā Lupatiņi būvēja māju“, „Kā Lupatiņi veseļojās“, „Kā Lupatiņi kārtoja“, „Kā Lupatiņi slēpās“ (2015) un „Kā Lupatiņi precējās“ (2014) (režiors Edmunds Jansons), kā arī divas studijas „Animācijas Brigāde“ filmiņas, kas tapušas pēc M.Stārastes stāstu motīviem: „Zīļuks“ (2011) un „Sārtulis“ (2014) (režisore Dace Rīdūze).

„Lupatiņi“ ir stāsti par četriem auduma bērniņiem - Zeķīti, Cimdiņu, Lakatiņu un Spilventiņu, kuri kopā ar gudro Kaķi dzīvo skaistā auduma mājiņā un iepazīst pasauli. Jaunākajās filmiņās Lupatiņi pēta dažādas dzīvei noderīgas lietas - kāda mājiņa būtu vispiemērotākā mājdzīvniekam, kur dzīvo ziema, vai var izārstēties, ēdot konfektītes, ar ko būtu interesanti precēties, - un noskaidro, kurš no viņiem prot vislabāk noslēpties.

„Lupatiņu“ animācijas īsfilmas izrādītas vairāk nekā 70 starptautiskos bērnu filmu festivālos visā pasaulē un saņēmušas godalgas prestižos animācijas filmu festivālos ASV un Ķīnā, kā arī pašmāju "Lielo Kristapu" par labāko animācijas filmu mākslinieku 2012. gadā. „Lupatiņu“ radošajā komandā darbojas dzejniece Inese Zandere, režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons, komponists Jēkabs Nīmanis, aktieris Kaspars Znotiņš u.c.


Filma latviešu valodā.

Pirmizrāde: 11/03/16
Gads: 2016
Kompānija: Atom Art
Izplatītājs: Kinopunkts
Mājas lapa: Filmas lapa