Jūras sirdī

Piedzīvojumu filma | 3D
Filmas garums: 2h 01m

Piedzīvojumu filma "Jūras sirdī" vēsta par patiesiem notikumiem, kas 1820. gada ziemā norisinājās Klusajā okeānā. Jaunanglijas vaļu zvejas kuģi "Eseksa" kārtējo medību laikā sadragā milzīgs valis, atstājot apkalpi glābšanas laivās dreifējam tūkstošiem jūdžu attālumā no mājām. Pārvarot vētras, badu, paniku un izmisumu, izdzīvojušie vīri pārvērtē savus uzskatus par ētiku, dzīvības vērtību un savu arodu, kamēr kapteinis meklē ceļu atklātajā jūrā, bet viņa palīgs turpina lolot cerību nogalināt milzīgo vali.

Biogrāfisko drāmu meistara režisora Rona Hovarda ("Brīnišķīgais prāts" ("Oskars")) jaunākā filma "Jūras sirdī" uzņemta pēc amerikāņu rakstnieka Nataniela Filbrika 2000. gadā publicētā romāna motīviem. Šie paši notikumi kalpojuši par iedvesmu arī Hermana Melvila pasaulslavenajam daiļdarbam "Mobijs Diks", kas pieskaitāms amerikāņu literatūras stūrakmeņiem.

Galvenajās lomās: Kriss Hemsvorts ("Atriebēji", "Sacīkste"), Bendžamins Volkers ("Abrahams Linkolns: vampīru mednieks"), Kilians Mērfijs ("Tumšais bruņinieks atgriežas") un Bens Višovs ("Operācija "Skyfall"", "Parfīms: Stāsts par kādu slepkavu").

Režisors: Ron Howard
Lomās: Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Ben Whishaw, Tom Holland, Brendan Gleeson, Jordi Mollà

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 04/12/15
Gads: 2015
Kompānija: Warner Bros.
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa