Svešā zeme

Drāma | 2D
Filmas garums: 1h 52m

“Svešā zeme” („Strangerland“) ir filma tiem, kurus neinteresē primitīvs kino. Tuksnesis, ielauzies varoņu iekšējā pasaulē, spēj vai nu nonāvēt, vai arī atmodināt viņu dvēseles spēku. Nelaime piepeši pārsteidz filmas varoņus, taču, lai notiktu kas notikdams, viņiem ir jāsaglabā savstarpēja saikne, viņi nedrīkst zaudēt cerību. Tikai tas līdzēs atminēt tuksnesī pazudušo bērnu noslēpumu.

Pārkeru ģimene – Ketrina (Nikola Kidmena), Metjū (Džozefs Fainss) un viņu pusauga bērni pārceļas uz nomaļu Austrālijas tuksneša pilsētiņu. Jaunie iedzīvotāji nesteidzas sadraudzēties ar kaimiņiem un dzīvo vienkārši, klusi un nošķirti.

Ģimeni satriec negaidīta traģēdija – kamēr pilsētiņa gatavojas smilšu vētrai, Pārkeru bērni noslēpumaini pazūd no mājām. Satrauktie vecāki vēršas policijā. Pēc norīkotā izmeklētāja ierosinājuma meklējumos iesaistās vietējā kopiena. Pilsētnieki sākumā aktīvi piedāvā palīdzību, bet mīklainu baumu iespaidā sāk ar aizdomām raudzīties uz jaunajiem iedzīvotājiem. Kļuvuši par atstumtajiem, Ketrina un Metjū pēdējiem spēkiem cenšas atrast savus bērnus, lūdz Dievu atstāt viņus dzīvus.

Prestižā Sandensas festivāla kritiķi atzinuši “Svešo zemi” par spēcīgu un emocionālu drāmu. Balvas “Oskars” ieguvēja Nikola Kidmena šai filmā dāvājusi skatītājiem vēl vienu neaizmirstamu tēlu. Filmu rotā arī vienmēr spilgtais austrāliešu aktieris Hjūgo Vīvings un anglis Džozefs Fainss, kas nesen atgriezies kino.

Režisore: Kima Faranta
Aktieri: Nikola Kidmena (“Stundas”, “Mulēnrūža”) Fainss (Hērakls”, “Iemīlējies Šekspīrs”), Hjūgo Vīvings (“Hobits (“Hobits: Piecu armiju kauja”, “Matrica”) un citi.

Pirmizrāde: 17/07/15
Gads: 2015
Kompānija: *
Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Mājas lapa: Filmas lapa