Mumini Rivjērā

Animācijas filma | 2D
Filmas garums: 1h 20m

Jaukie, jautrie un mūžam mundrie mumini ielūdz grandiozā ceļojumā. Muminu piedzīvojumi notiks ne vien Rivjērā, bet pirmoreiz arī kinoteātros. Šovasar mēs sastapsim amizanto ģimenīti animācijas filmā bērniem un pieaugušajiem “Mumini Rivjērā” („Moomins on the Riviera“).
Kad pienāca atvaļinājuma laiks, mumini nolēma apmeklēt grezno un kārdinošu izpriecu vietu azūra krastu. Ceļā pārcietuši bīstamu vētru un pabijuši uz neapdzīvotas salas, piedzīvojumu meklētāji beidzot sasniedz galamērķi. Šķiet, nu būtu īstais laiks atpūsties. Taču pie sava namiņa drošības radušie mumini saduras ar dīvainiem kūrorta noteikumiem, iekuļas lērumā dažnedažādu pārpratumu. Muminiem nav ne jausmas, ka vanna nav baseins un par viesnīcu un apģērbu ir jāmaksā. Skaidrs, ka viņi neprot pareizi ēst savādos franču ēdienus.
Turklāt saliedētajai muminu ģimenei pirmoreiz draud briesmas. Bagāta skaistuļa uzmanības apliecinājumu apžilbinātā Snorkes jaunkundze nolemj kļūt par īstu dāmu, un viņas draugs Mumins gandrīz zaudē prātu. Muminu tētis iepazīstas ar bagātu aristokrātu un lūdz saukt sevi jaunā vārdā par Demumī. Muminu māmiņa, pārgurusi no visa, pacietīgi gaida, kamēr pārējie nomierināsies. Kaut gan Rivjērā notiek tādi brīnumi, ka muminiem galva griežas, šis stāsts katram no viņiem dod mācību – dzīvē nav nekā svarīgāka par ģimeni.
Animācijas filma “Mumini Rivjērā” dublēta latviešu valodā, tās spilgto tēlu sirsnība un krietnums atkal iekaros skatītāju sirdis. Pirms 70 gadiem radītie somu rakstnieces Tūves Jānsones varoņi vēl joprojām māca labestību un mūžīgās vērtības un droši izsmej cilvēku vājības un trūkumus. Asprātīgie un smalkie, daudzšķautņainie raksturi ļaus jautri pavadīt laiku ne vien bērniem, bet arī pieaugušajiem. Muminu piedzīvojumos katrs varēs saskatīt ne vienu vien komisku mūsu dzīves situāciju.

Filma latviešu valodā.

Pirmizrāde: 19/06/15
Gads: 2015
Kompānija: Handle Productions
Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Mājas lapa: Filmas lapa