Lielās acis

Drāma | 2D
Filmas garums: 1h 45m

Viens no Holivudas ar izdomu visvairāk apveltītajiem režisoriem Tims Bērtons laiž klajā biogrāfisku mākslas filmu "Lielās acis". Uz reāliem notikumiem balstītā filma būs stāsts par apbrīnas vērto un dažkārt arī komisko mākslinieces Mārgaritas Kīnas dzīvi (viņa kļuva slavena XX gadsimta 50. gados).

Apburošās un mazliet biedējošās milzu acis mākslinieces gleznās atklāj tajās attēloto bērnu – parasti meiteņu – dvēseles dzīles. Neredzēto mākslas darbu dēļ pircēji jo plašāk atver maku. Mārgaritas vīrs iestāsta sievai, ka mākslinieces sievietes darbi nebūs ne populāri, ne pieprasīti, tāpēc pāris nolemj tos piedēvēt vīram Valteram, nevis sievai Mārgaritai.

Uzņēmējdarbība sit augstu vilni, laulātie sekmīgi pārdod gleznas, to kopijas un atklātnes. Slepenā ģimenes vienošanās ļauj sasniegt finanšu pasaules augstākās virsotnes un dara Valteru neiedomājami slavenu. Dzīvesbiedrs arvien vairāk nostumj mākslinieci malā. Viņa apņemas cīnīties par savu vārdu un daiļradi, taču slavas alku apmātais vīrs negrasās atteikties no atzinības un mākslinieka tēla.

Režisors: Tim Burton
Lomās: Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Schwartzman, Terence Stamp

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 09/01/15
Gads: 2014
Kompānija: Silverwood Films, Tim Burton Productions, Weinstein Company, Electric City Entertaiment
Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Mājas lapa: Filmas lapa