Hobits: Piecu armiju kauja

Piedzīvojumu filma | 3D
Filmas garums: 2h 24m

"Hobits: Piecu armiju kauja" ir trešā, noslēdzošā daļa episkajai filmu triloģijai, kas uzņemta pēc britu rakstnieka Dž.R.R. Tolkīna pasaulslavenā fantāzijas romāna "Hobits" motīviem.

Pēc rūķu valsts atgūšanas hobita Bilbo Baginsa, Torina Ozolvairoga un rūķu briesmu pilnie piedzīvojumi nebūt nav galā. Saniknotais pūķis Smogs izgāž savas ugunīgās dusmas uz Ezera pilsētas neaizsargātajiem iedzīvotājiem, bet Torina prātu apmiglojuši dārgumi, kuru dēļ viņš gatavs upurēt draudzību un godu. Bilbo nekādi neizdodas vest viņu pie prāta, tādēļ hobits spiests izdarīt riskantu izvēli, nenojaušot, ka tuvojas vēl lielākas briesmas - Viduszemes ļaunākais ienaidnieks Saurons nosūtījis orku leģionus uz Vientuļo kalnu. Ap savstarpēji karojošajām tautām savelkas tumsa, tādēļ rūķu, elfu un cilvēku rasēm jāizvēlas - apvienoties, vai tapt iznīcinātiem. Bilbo attopas piecu dižu armiju kaujas epicentrā, kur notiek cīņa uz dzīvību un nāvi, bet Viduszemes nākotne karājas mata galā.

Arī šo, tāpat kā abas pirmās daļas, režisējis "Oskara" laureāts Pīters Džeksons (triloģija "Gredzenu pavēlnieks"), kurš kopā ar Gijermo del Toro, Frenu Volšu un Filipu Bojenu ir arī filmas scenārija autors. Vērienīgajā kino projektā atkal iesaistījušies skatītāju iemīļotie aktieri - Martins Frīmens Bilbo Baginsa lomā, Īens Makkelens Gendalfa un Ričards Armitedžs Torina Ozolvairoga lomā. Citu varoņu ādās iejutušies Keita Blanšeta, Orlando Blūms, Hugo Vīvings, Kristofers Lī, Evandželīna Lilija, Lūks Evanss, Benedikts Kamberbačs un citi.

Filma 3D formātā.

Režisors: Peter Jackson
Lomās: Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Christopher Lee, Hugo Weaving, Evangeline Lilly, John Bell, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Benedict Cumberbatch, Luke Evans, Stephen Fry, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Sylvester McCoy, Graham McTavish, James Nesbitt, Dean O’Gorman, Lee Pace, Mikael Persbrandt, Ken Stott, Aidan Turner

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 12/12/14
Gads: 2014
Kompānija: New Line Cinema, Metro-Goldwyn-Mayer, WingNut Films, 3Foot7
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa