Bitīte Maija (LV)

Animācijas filma | 3D
Filmas garums: 1h 19m

Pasaka ar medus smaržu aicina visus uz vasarīgu pļavu, kur acis priecēs tās košākie iemītnieki. "Bitītes Maijas" ("Maya the Bee Movie") jaukie tēli mācīs mazajiem būt drošsirdīgiem un iepazīt draudzību. Šīs mācībstundas notiks bitītes Maijas un viņas draugu jautro piedzīvojumu laikā.

Zinātkārā bitīte Maija kopš dzimšanas atšķiras no vienaudžiem. Viņai nekad nav miera, vienmēr pašai pirmajai viss jāpagaršo, jāpasmaržo un jāizpēta. Sirsnīgā un draudzīgā bitīte Maija ļoti ātri iemanto draugus, tomēr ne gluži katram pa prātam viņas raksturs. Zinātkārā bitīte traucē viltīgajai karalienes padomniecei īstenot savus nodomus. Ļaunprāte cenšas sarīdīt miermīlīgās bites ar bīstamajām kamenēm un sagrābt stropa karalienes troni.

Maija, biškopis Villijs, artistiskais sienāzītis Flips un labsirdīgais kameņpuika Stings tiek ierauti bīstamu notikumu virpulī. Viņiem jāpasargā sava stropa iemītnieki no draudošā kara, jānomierina saniknotās kamenes, jāglābj karaliene un, galvenais, jāsaglabā draudzība un savstarpēja uzticība.

Ar mīlestību zīmētā animācijas filma paliks atmiņā līdz ar krietnajiem, dažbrīd naivajiem, bieži vien smieklīgajiem, taču vienmēr jaukajiem tēliem. Pirms dažiem gadiem "Bitīte Maija" atgriezās televīzijas ekrānos – viņas vācu tautieši sāka veidot seriālu, ko sekmīgi uzņem un demonstrē vēl tagad. Seriāla panākumu iedrošināti, tā autori nolēma izstāstīt bitītes piedzīvojumus arī kinoskatītājiem. Maija aicinās visus kinozālē ziemas vidū.

Filma dublēta latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 02/01/15
Gads: 2014
Kompānija: Buzz Studios, Studio 100 Media, Screen NSW, Screen Australia
Izplatītājs: Garsu pasaulio irasai UAB
Mājas lapa: Filmas lapa