Rīga - 2041 un citi fantastiski stāsti (LV)

Zinātniskā fantastika | 3D
Filmas garums: 1h 08m

Pirmā Latvijas 3D filma - RĪGA-2041!

“Rīga-2041” apvienoti vairāki stāsti, kas ataino cilvēku meklējumus pēc laimes. Filmas darbība norisinās Rīgā, pilsētā, kuru ir pārņēmis laimes kults. Tiek reklamēti dažādi izgudrojumi un tehnoloģijas, kas atrisinātu ikkatra cilvēka problēmas. Filmas varoņi neatgriezeniski maina savu izskatu, jaunības mīlestību, projekcijas aizstāj reālus cilvēkus, laimes dakterīši ir pieprasīta profesija. Atbildēt, vai nākotnē laime rodama tehnoloģiskos risinājumos, vai arī tomēr jāklausa senajam ticējumam, ka katrs pats ir savas laimes kalējs, būs katra skatītāja paša rokās.

Lomās: Kaspars Aniņš, Romāns Bargais, Loreta Ezeriņa, Olafs Štrodahs, Inga Tropa, Georgijs Surkovs,Iveta Pole, Egons Dombrovskis, Sandis Pēcis, Dainis Gaidelis, Jānis Jarāns, Dainis Sumišķis, Jurijs Djakonovs

37 min, Latvija, režisori: Didzis Eglītis, Kārlis Vītols, Trīna Rūmete, Adina Istrate

Filma latviešu valodā.

BRĪVA DARBAVIETA (Lielbritānija)

Konija Reja, dodoties uz darba pārrunām, pat nenojauš, ka pilnīgi noteikti nevēlas šo darbavietu.

7 min, režisors: Endrjū Mērčijs (Andrew Murchy)

ZILOŅA SAPNIS (Nīderlande)

Filma vēsta par diviem vīriešiem. Vienu sauc Prūgs, viņš ir gados vecāks un daudz ko dzīvē pieredzējis. Otrs ir jaunais un nervozais Emo. Abi dzīvo neticamā būvē, kas tiek dēvēta par “Mašīnu”. Prūgs cenšas izskaidrot Emo Mašīnas dabu, taču Emo to nevēlas. Viņš mēģina saprast Mašīnas jēgu.

11 min, režisors: Basams Kurdali (Bassam Kurdali)

NEACS (Francija)

Īsfilma stāsta par sievieti, kas citu cilvēku skatienus izjūt kā varmācību pret sevi. Viņa nolemj tiem dot atbildes triecienu un uzbūvē masku, kurai acu vietā ir divas kameras. Viņa filmē visu, ko redz, un slēpj no skatītājiem savu seju.

11 min, režisore: Lorēna Mofata (Lauren Moffatt)

Režisors: Triin Ruumet, Adina Istrate, Kārlis Vītols, Didzis Eglītis

Lomās: Kaspars Aniņš, Romāns Bargais, Loreta Ezeriņa, Olafs Štrodahs, Inga Tropa, Georgijs Surkovs, Iveta Pole, Egons Dombrovskis, Sandis Pēcis, Dainis Gaidelis, Jānis Jarāns, Dainis Sumišķis, Jurijs Djakonovs

Pirmizrāde: 23/01/15
Gads: 2014
Kompānija: Virtuālā studija URGA
Izplatītājs: Forum Cinemas, SIA
Mājas lapa: Filmas lapa