Enija

Komēdija | 2D
Filmas garums: 1h 58m

Par klasiku kļuvusī Brodveja izrāde, kas priecējusi jau daudzas skatītāju paaudzes, pārtapusi mūsdienīgā kino ekrāna versijā - komēdijā "Enija".

Enija ir desmitgadīga meitenīte, kas aug bez vecākiem, bet ir gana apķērīga, lai par sevi pastāvētu Ņujorkas ielās. Atstājot Eniju bērnu namā, vecāki apsolīja, ka kādu dienu atgriezīsies viņai pakaļ. Kopš tā brīža Enijai ir bijusi skarba dzīve, uzaugot nīgrās Mis Haniganas aprūpē. Viss izmainās brīdī, kad pilsētas mēra amata kandidāts Vils Staks, padomdevēju mudināts, nolemj kļūt par Enijas aizbildni, lai pārliecinātu vēlētājus, ka viņš ir iejūtīgs cilvēks. Staks jūtas kā Enijas sargeņģelis, nenojaušot, ka Enija ar savu neparasto dzīves uztveri ienesīs viņa dzīvē un dvēselē to, kā tur sen trūcis.

Filmas "Enija" režisors un viens no scenārija autoriem ir Vils Gluks ("Vieglas uzvedības teicamniece", "Noderīgi draugi"), galvenās lomas filmā atveido "Oskara" balvas nominante Kvavenžanē Volisa ("12 gadi verdzībā", "Dienvidu savvaļas zvēri"), "Oskara" balvas ieguvējs Džeimijs Fokss ("Neciešamie bosi 2", "Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks 2", "Rio 2"), "Zelta globusa" balvas nominante Kamerona Diaza ("Šreks", "Sliktā skolotāja", "Zaļais sirsenis") un "Zelta globusa" balvas nominante Rouza Bairna ("X-cilvēki. Pirmā klase", "Trakais pirmais gads", "Sliktie kaimiņi").

Režisors: Will Gluck
Lomās: Jamie Foxx, Quvenzhané Wallis, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje, David Zayas, Cameron Diaz

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 27/02/15
Gads: 2014
Kompānija: Sony Pictures Entertainment, Village Roadshow Pictures
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa