Nāc ar mani padejot! (LV)

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 0h 45m

Filma ir tapusi „X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku” laikā, kad filmēšanas grupa septiņas dienas un naktis sekoja līdzi deju kolektīva vecāko klašu grupai - mēģinājumos, koncertos, Rīgā pavadītajā svētku ikdienā un ballītēs.
No iegūtā materiāla ir radīta 45min gara dokumentālā filma, kas atspoguļo unikālus notikumus no mūsdienu jauniešu dzīves, tautas deju kolektīva ikdienas un dziesmu un deju svētku aizkulisēm.
Filmas stāts ir par vidusskolēnu deju kolektīvu, kurš dodas uz Jauniešu dziesmu un deju svētkiem. Tas ir viņu piecu gadu atskaites punkts – Latvijas lielākajā kultūras pasākumā viņiem ir jābūt labākajiem.
Atstājuši mājas un vecākus, viņi kopā pavada septiņas dienas un naktis.
Viņiem jau ir 18, viņi nupat pabeiguši skolu, bet viņi nezina, kas viņus sagaida tālāk. Šī viņiem šķiet pēdējā brīvā un skaistā dzīves vasara. Sapņi mijas ar garlaicību, muļķīgi joki ar nopietnām tēmām – kādai tā ir sapņu kāzu kleita, kādam drīz jākļūst par tēvu. Rūpes vienam par otru veido pieķeršanos un pāraug kolektīvā spēkā.
Tādi kā viņi svētkos ir daudzi tūkstoši. Katra jaunieša sajūtas pārvēršas par kopīgiem svētkiem un kopīgu pārdzīvojumu. Svētki kļūst par kaut ko vairāk kā tikai tradīciju.
Dokumentālo filmu veidojusi komanda, kuru vieno mīlestība pret cilvēcību un talants dokumentēt dzīvi tieši tādu, kāda tā ir, ļaujot skatītājam būt vērīgam un veidot savu stāstu.
Dokumentālās filmas „Nāc ar mani padejot!” operatori ir Valdis Celmiņš un Mikus Meirāns, kurus raksturo drosme, neizsīkstošs atklājēja gars un talants nepalaist garām nevienu no dzīves piespēlētajiem kadriem.
Savukārt montāžas režisores Guntas Ikeres pūrā ir jau vairāk nekā 150 dokumentālo filmu montāža un ar Guntu Ikeri Dzintars Dreibergs sadarbojies jau filmā „Padoties Aizliegts”.
Filmas montāžas fāzē aktīvi līdzdarbojies režisors un Ņujorkas universitātes (New York University: Tisch School of the Arts) pasniedzējs Boriss Frumins, kurš bijis Dzintara Dreiberga skolotājs Baltijas Mediju skolā.

Filma latviešu valoda.

Pirmizrāde: 10/10/14
Gads: 2014
Kompānija: Avantis Promo, 2D Studio
Izplatītājs: VideoAģentūra
Mājas lapa: Filmas lapa