Tiesnesis

Drāma | 2D
Filmas garums: 2h 21m

Labi atalgotajam un pašpārliecinātajam advokātam Henkam Palmeram pēkšņi jāatgriežas dzimtajā mazpilsētā uz mātes bērēm. Uzzinājis, ka viņa tēvs, pilsētas tiesnesis Džozefs Palmers, ar kuru viņam jau sen pārtrūkušas attiecības, tiek turēts aizdomās par slepkavību, Henks apņemas noskaidrot patiesību un aizstāvēt savu tēvu tiesā. Viņam jāmērojas spēkiem ar juristu Dvaitu Dikhemu, kurš par katru cenu apņēmies iesēdināt veco vīru aiz restēm.

"Tiesnesis" ir ironiski smeldzīga drāma - komēdija par ģimenes saitēm, aizvainojumu un piedošanu. Filmas režisors Deivids Dobkins ("Nelūgtie viesi") ir sapulcinājis lielisku aktieru ansambli: "Oskara" nominantus Robertu Dauniju junioru ("Šerloks Holmss", "Dzelzs vīrs") un Veru Farmigu ("Augstu gaisā", "Ļaunuma izsaukšana"), kā arī "Oskara" laureātus Robertu Divālu ("Krusttēvs", "Mūsdienu apokalipse") un Billiju Bobu Torntonu ("Sling Blade", "Monstru balle"). No radošās komandas īpaši izceļami ir filmas operators - "Oskara" laureāts Janušs Kaminskis ("Glābjot ierindnieku Raienu", "Linkolns") un mūzikas autors - 12 reizes "Oskaram" nominētais Tomass Ņūmens.

Režisors: David Dobkin
Lomās: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vera Farmiga, Billy Bob Thornton, Vincent D'Onofrio, Jeremy Strong, Dax Shepard, Leighton Meester

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 17/10/14
Gads: 2014
Kompānija: Warner Bros., Village Roadshow Pictures
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa