Izlaiduma gads (LV)

Drāma | 2D
Filmas garums: 1h 48m

Jaunā skolotāja Zane pēc piedzīvotas vilšanās personiskajā dzīvē cenšas visu enerģiju veltīt darbam – viņa cenšas nodibināt kontaktu ar savu audzināmo klasi – nepakļāvīgiem kādas Rīgas skolas jauniešiem. Viņa dara vairāk, nekā prasa pienākums, – rīko ekskursijas vairāku dienu garumā, mājas ballītes, ļauj pie sevis palikt skolēniem, kam mājās ir sarežģījumi, un tas ļauj Zanei sasniegt patiesu draudzību ar klasi. Taču viņai, tāpat kā daudziem jauniem skolotājiem, ir grūti ieturēt pietiekamu distanci, un jaunie ļaudis drīz vien kļūst tikpat kā par viņas ģimeni. Kad Zane aptver, ka viens no skolēniem ir iemīlējies viņā, Zane nonāk sarežģītas izvēles priekšā – ļauties personīgai laimei vai palikt uzticīgai savam labās skolotājas ideālam.

Filma "Izlaiduma gads" ("The Lesson"), kas pasaules pirmizrādi piedzīvos 27. augustā Monreālas starptautiskā kinofestivāla konkursa skatē, ir režisora Andra Gaujas debijas spēlfilma. Andris Gauja un filmas operators Aleksandrs Grebņevs guva plašu ievērību pasaulē ar savu iepriekšējo darbu - dokumentālo filmu „Ģimenes lietas”, kas uzvarēja ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā „Silverdocs”, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.

Filmā "Izlaiduma gads" galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem ir apzināti izvēlēti daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Tajā lomas atveido arī Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, slavenais Krievijas aktieris Andrejs Smoļakovs, kā arī daudzu Latvijas skolu un augstskolu jaunieši: Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Edgars Siliņš, Elza Feldmane, Agirs Neminskis un daudzi citi.
Režisors: Andris Gauja
Lomās: Inga Alsiņa, Mārcis Klatenbergs, Ieva Apine, Gatis Gāga, Liena Šmukste, Marina Janaus, Ivars Auziņš, Andrejs Smoļakovs

Filma latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Pirmizrāde: 10/10/14
Gads: 2014
Kompānija: Riverbed
Izplatītājs: Forum Cinemas, SIA