Laukums

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 1h 48m

Filma dokumentē notikumus Ēģiptē laikā no 2011. līdz 2013. gadam, kad tika gāzta 30 gadus pastāvošā Hosni Mubaraka (Hosni Mubarak) diktatūra un pirmo demokrātisko vēlēšanu rezultātā pie varas nāca Musulmaņu brālības prezidents Muhameds Mursi (Mohammed Morsi). Pieaugot jaunās valdības korumpētībai un sabiedrības neapmierinātībai, arī viņš drīz bija spiests atkāpties.
Revolūcijas priekšgalā ir jauni cilvēki, kas cīnās ar digitālā laikmeta ieroču palīdzību un nebeidz tiekties pēc sava sapņa - domājošas sabiedrības triumfa Ēģiptē. Šis ir ļoti personisks stāsts par ticību, šaubām, ziedošanos un draudzību.

Pēc Muhameda Mursi atkāpšanās valstī sākās asiņaini nemieri. Ēģiptes armijas ieceltā pagaidu valdība pasludināja Musulmaņu brālību par teroristu organizāciju. 2014. gada maijā Ēģiptē atkal notika vēlēšanas, kurās ar pārliecinošu balsu vairākumu uzvarēja bijušais armijas komandieris Abdelfatahs as Sisi. 2014. gada jūnijā par nemieru organizēšanu Ēģiptes tiesa apstiprinājusi nāves spriedumu 183 Musulmaņu brālības locekļiem.

_____________________________

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes cena EUR 2,–
Skolēni, studenti un pensionāri filmas var noskatīties bez maksas, pirms seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātra GAISMA kasē.
www.kinogaisma.lv

Pirmizrāde: 06/09/14
Gads: 2013
Kompānija: Noujaim Films, Worldview Entertainment, Roast Beef Productions
Izplatītājs: NACIONĀLAIS KINO CENTRS