Tēvocis Tonijs, Trīs Muļķīši un VDK

Dokumentāla filma | 2D
Filmas garums: 1h 29m

Lai arī nesagaidījis filmas iznākšanu un atklātības kadru triumfēšanu, izraisot negaidītas reakcijas un pārsteidzošas diskusijas, onkulis Tonijs (Antony Trayanov), atverot kasti pēc kastes ar paša zīmētajām animācijām, patiesībā norauj Bulgārijas kino industrijā pastāvošo maldu plīvuru, lai beidzot cilvēkiem liktu un ļautu aizdomāties par kādreiz pastāvošo kārtību, noteikumiem un izglītoto, ietekmīgo cilvēku veikto spiedienu, uzliekot toreiz pastāvošās sistēmas slogu pret tiem, kas patiesībā radīja tā laika ievērojamākos un pamanītākos jomas šedevrus.
Slēpts aiz cita tā laika talantīga karikatūrista Donio Donev muguras, savas idejas un tehniskos izaicinājums viņš kā savus spējis atklāt tikai pavisam nesen. „Three fools” (Trīs muļķi) un citu brīnumu radītājs ir nācis gaismā.

Rež. Vesela Kazakova (Vesela Kazakova), Mina Mileva (Mina Mileva)

Pēc seansa – tikšanās ar filmas režisorēm Veselu Kazakovu, Minu Milevu un žurnālistu Paulu Raudsepu interneta tiešraidē.

_____________________________

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā.

Biļetes cena EUR 2,–
Skolēni, studenti un pensionāri filmas var noskatīties bez maksas, pirms seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātra GAISMA kasē.
www.kinogaisma.lv

Pirmizrāde: 03/09/14
Gads: 2014
Kompānija: *
Izplatītājs: NACIONĀLAIS KINO CENTRS