13.rajons: ķieģeļu savrupnami

Asa sižeta filma | 2D
Filmas garums: 1h 30m

Aktiera Pola Volkera pēdējā filmā viņš atveido specaģentu Damienu. Detroitā, kurā vairāki kvartāli tukšu dzīvojamo māju atgādina par aizgājušiem labākiem laikiem, nu saimnieko bīstami noziedznieki.

Nespējot kontrolēt strauji augošo noziedzību, varas iestādes ir norobežojušas šos ķieģeļu savrupnamus, lai aizsargātu mierīgos iedzīvotājus. Šeit izdzīvos tikai raupjākie un stiprākie. Vardarbīgajā sabiedrībā noteikumus diktē narkotiku karalis Tremēns (reperis RZA) , kura ceļi pēc kārtējās laupīšanas krustojas ar slepeno aģentu Damienu (Pols Volkers). Viņiem ir kārtojami seni rēķini, tādēļ robeža starp taisnīgumu un atriebību ir plāna kā asmens.

Par Damiena sabiedroto kļūst Lino, kurš, lai gan iesprostots 13.rajonā, tomēr cenšas dzīvot godīgu dzīvi, līdz drīz izrādās, ka viņiem ir kopīgs ienaidnieks. Tremeins nolaupa Lino draudzeni un tas izraisa emocionālus, adrenalīna pārpilnus notikumus, liekot Lino un Damienam izjust cieņu vienam pret otru . Kļūstot par draugiem vidē, kurā jebkurā brīdī var sagaidīt dunci mugurā, abi drīz vien apjauš, ka gan 13.rajonā, gan ārpus tā sienām, daudz kas ir citādāk nekā šķitis līdz šim.

Režisors: Camille Delamarre
Lomās: Paul Walker, David Belle,  RZA

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 16/05/14
Gads: 2014
Kompānija: Brick Mansions Productions Inc, Canal+, Ciné+, EuropaCorp
Izplatītājs: TOP FILM Baltic
Mājas lapa: Filmas lapa