Amerikāņu afēra

Detektīvfilma | 2D
Filmas garums: 2h 18m

Ir 1978. gads. Uzņēmējs un veikls blēdis Ērvings Rozenfelds kādā ballītē iepazīstas ar striptīza dejotāju Sidniju Proseri. Drīz vien abi kļūst par mīlniekiem un Sidnija iesaistās Ērvinga afērās, uzdodoties par britu aristokrāti. Izmanīgais FIB aģents Ričijs pieķer abus afēristus un piespiež sadarboties, lai atmaskotu citu krāpnieku shēmas. Apstākļus vēl vairāk sarežģī Ērvinga neizdevusies laulība ar neirotisko Rozalīnu.

Krimināldrāmas "Amerikāņu afēra" pamatā - viens no skaļākajiem krāpšanas skandāliem ASV septiņdesmito gadu beigās, kad vērienīgas FIB operācijas rezultātā tika atmaskotas plaša mēroga politiskās un biznesa krāpniecības shēmas.

"Amerikāņu afēra" ir skatītāju un kritiķu augsti novērtēts kinodarbs, par ko liecina arī fakts, ka filma nominēta septiņām "Zelta Globusa" balvām. Filmas režisora un scenārija autora Deivida O'Rasela ("Optimista stāsts", "Cīnītājs") rokrakstam raksturīga improvizācija un koncentrēšanās uz personāžu emociju pasauli. Galvenajās lomās tādi spoži aktieri kā Kristians Beils, Bredlijs Kūpers, Eimija Adamsa, Džeremijs Reners un Dženifera Lorensa.

Režisors: David O. Russell
Lomās: Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner, Jennifer Lawrence, Louis C.K., Michael Peña, Alessandro Nivola

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde: 31/01/14
Gads: 2013
Kompānija: Atlas Entertainment , Annapurna Pictures
Izplatītājs: Acme Film SIA
Mājas lapa: Filmas lapa